ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ






* Ας δώσουμε στη λέξη ΠΟΛΙΤΗΣ το νόημά της, η συμμετοχή μας μπορεί να αλλάξει πολλά. Μην αναθέτεις τη ζωή σου σε άλλους, γίνε μέρος της λύσης, γίνε Πολίτης.*


Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

Ενημέρωση για σταυλικές και κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις

Η Δημοτική Κίνηση Πολίτες Για Τα Νησιά Μας ενημερώνει τους κτηνοτρόφους ότι στις 6 Φεβρουαρίου 2015 λήγει η προθεσμία ρύθμισης αυθαίρετων κατασκευών κτηνοτροφικών και σταυλικών εγκαταστάσεων που είναι καταχωρημένες στο ΟΣΔΕ. Οι νέοι κτηνοτρόφοι μπορούν να υποβάλουν εκπρόθεσμες δηλώσεις στο ΟΣΔΕ αυτή την περίοδο και υπεύθυνη για τη Νάξο είναι η ΕΑΣ Νάξου τηλ.22850-24240 και 25340.  
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Από το ΥΠΕΚΑ (έγγραφο 262/21-1-2014 ΑΔΑ: ΒΙΨΨΟ-ΤΙΗ) ανακοινώθηκε ότι μετά την δημοσίευση του Ν. 4178/13 (ΦΕΚ 174/Α/2013) και την ενεργοποίηση της κατάλληλης εφαρμογής του ΤΕΕ προβλέπεται η δυνατότητα ρύθμισης αυθαίρετων κατασκευών κτηνοτροφικών και σταυλικών εγκαταστάσεων σύμφωνα με την παρ. 13 του άρθρου 23 του παραπάνω Νόμου, ως εξής:
Η προθεσμία υποβολής της δήλωσης είναι μέχρι τις 6-2-2015.
Στη ρύθμιση αυτή δύνανται να υπαχθούν οι αυθαίρετες κατασκευές των κτηνοτροφικών-σταυλικών εγκαταστάσεων, ανεξαρτήτως μεγέθους, και συνοδών κτιρίων προσωρινής διαμονής, μέχρι 35 τ.μ., σε δημόσιες υπό νόμιμη παραχώρηση ή ιδιωτικές εκτάσεις εκμεταλλευόμενες νομίμως από κτηνοτρόφους, οι οποίες είναι καταχωρημένες στο Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης και Ελέγχου Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων (ΟΣΔΕ).
Για τη ρύθμιση των παραπάνω αυθαιρέτων κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων δεν καταβάλλεται πρόστιμο αλλά μόνο παράβολο υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου ύψους 300 ευρώ.
Τα δικαιολογητικά που υποβάλλονται για την υπαγωγή είναι:
α) Αίτηση,
β) Αντίγραφο της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης , με τα αντίστοιχα αποσπάσματα χάρτη, όπου θα αποτυπώνονται από τον μηχανικό τα σημεία των σταυλικών εγκαταστάσεων,
γ) Τεχνική έκθεση μηχανικού, όπου δηλώνεται ότι οι επιφάνειες του κτίσματος ή των κτισμάτων προσωρινής διαμονής δεν υπερβαίνουν συνολικά τα 35,00 τ.μ., καθώς και ο τρόπος κατασκευής αυτών και των σταυλικών εγκαταστάσεων, δ) Το παράβολο υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου ύψους τριακοσίων (300) ευρώ.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Διεύθυνση Αγροτικής οικονομίας και Κτηνιατρικής.
Σε περίπτωση που η ανωτέρω προθεσμία παρέλθει τότε η νομιμοποίηση των αυθαίρετων κατασκευών θα πρέπει να ακολουθήσει την πεπατημένη οδό ( βάση τετραγωνικών ) με σημαντικά μεγαλύτερο κοστος για τον κτηνοτρόφο.
Να σημειωθεί ότι το ηλεκτρονικό σύστημα του ΟΣΔΕ (Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης και Ελέγχου) άνοιξε πριν από 2 ημέρες για τροποποιήσεις. Συνήθως, το ηλεκτρονικό  σύστημα είναι ανοιχτό για νέες Αιτήσεις Ενιαίας Ενίσχυσης από τον Μάιο έως και τον Αύγουστο κάθε έτους.
Οι νέοι κτηνοτρόφοι προκειμένου να ενταχθούν στην ευνοïκή προαναφερόμενη ρύθμιση νομιμοποίησης μπορούν να υποβάλουν εκπρόθεσμες δηλώσεις.
Υπεύθυνος του συστήματος για τη Νάξο είναι η ΕΑΣ Νάξου τηλ.22850-24240 και 25340.

Νάξος, 05.12.2014
Η Επιτροπή 
Πρωτογενούς Τομέα της
Δημοτικής Κίνησης
Πολίτες για τα Νησιά Μας