ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ


* Ας δώσουμε στη λέξη ΠΟΛΙΤΗΣ το νόημά της, η συμμετοχή μας μπορεί να αλλάξει πολλά. Μην αναθέτεις τη ζωή σου σε άλλους, γίνε μέρος της λύσης, γίνε Πολίτης.*


Σάββατο, 19 Μαΐου 2012

Καθορισμός των εδρών των Ταξί στις Περιφερειακές Ενότητες των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου 

[17η (5η) Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου]

Στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου που έγινε στις 14-5-2012 στη Σύρο, οι εκπρόσωποι μας Νίκος Συρμαλένιος και Παύλος Χρυσαφίδης τοποθετήθηκαν στα παρακάτω θέματα:
α) Σχετικά με τον καθορισμό των εδρών των Ταξί στις Περιφερειακές Ενότητες των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου, τόνισαν ότι το θέμα είναι καταρχήν σύνθετο και δύσκολο, διότι το Περιφερειακό Συμβούλιο καλείται να δώσει λύση και να υπερβεί τις αντιθέσεις σε μια περίοδο που οι πολιτικές της λιτότητας έχουν μειώσει δραματικά το συνολικό εισόδημα και των επαγγελματιών των Ταξί, έχουν διαλύσει την κοινωνική συνοχή και έχουν δημιουργήσει οξυμένες αντιπαλότητες. Επεσήμαναν επίσης ότι η αρμοδιότητα αυτή, θα έπρεπε να ανήκει στους Δήμους και όχι στην Περιφέρεια, αφού αυτοί είναι πιο κοντά στις τοπικές κοινωνίες και τα προβλήματα τους. Τάχθηκαν υπέρ της σύστασης ενιαίου συνεταιρισμού ανά νησί, που θα λειτουργεί και με ενιαίο κέντρο ραδιο-ταξί και τόνισαν ότι, ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες, θα πρέπει να υπάρξει μεταξύ όλων των ομοιοεπαγγελματιών αλληλεγγύη, ως στοιχειώδες μέτρο άμυνας απέναντι στην οικονομική κρίση και στις ασκούμενες πολιτικές. Με δεδομένο ότι μέχρι σήμερα και για 4 μήνες το χρόνο κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου, ισχύει η ελεύθερη διακίνηση όλων των ταξί σε ολόκληρη την εδαφική έκταση του κάθε νησιού, υποστηρίζουμε τον καθορισμό ενιαίας έδρας ανά νησί, με την προϋπόθεση ότι, θα καθοριστούν τοποθεσίες υποχρεωτικής στάθμευσης τόσο στις πρωτεύουσες, όσο και στους κόμβους των χωριών, ώστε να εξυπηρετούνται ανά πάσα στιγμή οι πολίτες όλων των περιοχών των νησιών.
β) Σχετικά με την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων από το ΕΣΠΑ με συνολικό κονδύλι 15 εκατομ ευρώ για ολόκληρο το Ν. Αιγαίο, τόνισαν ότι είναι αυτονόητη η στήριξη μας, διότι αυτές αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας. Επεσήμαναν επίσης ότι το κονδύλι αυτό είναι απλώς μια ένεση ενίσχυσης, απέναντι σε μια πραγματικότητα κλεισίματος δεκάδων χιλιάδων λουκέτων μαγαζιών και μικρών επιχειρήσεων και ότι θα πρέπει η κατανομή των κονδυλίων στους τομείς που το πρόγραμμα απευθύνεται (τουρισμός, μεταποίηση, εμπόριο κλπ), να προσδιοριστεί με βάση τις πραγματικές ανάγκες και όχι τυχαία. Τέλος τόνισαν ότι θα πρέπει ο χρόνος απόδοσης των κονδυλίων προς τους τελικούς δικαιούχους να επιταχυνθεί και να παραμεριστούν τα όποια γραφειοκρατικά εμπόδια καθυστερούν τις διαδικασίες έγκρισης τους.
γ) Σχετικά με την υποβολή πρότασης στο ΕΣΠΑ για προμήθεια μονάδων παραγωγής και διάθεσης πόσιμου νερού και στα μεγάλα νησιά της Περιφέρειας, αφού ενημερώθηκαν ότι η αντίστοιχη πρόταση για τα μικρά νησιά προχωρεί κανονικά, συμφώνησαν απόλυτα θεωρώντας ότι αυτό αποτελεί ένα πραγματικά πρωτοπορειακό έργο που πρέπει να συνεχιστεί και να επεκταθεί.

14/5/2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου