ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ


* Ας δώσουμε στη λέξη ΠΟΛΙΤΗΣ το νόημά της, η συμμετοχή μας μπορεί να αλλάξει πολλά. Μην αναθέτεις τη ζωή σου σε άλλους, γίνε μέρος της λύσης, γίνε Πολίτης.*


Κυριακή, 24 Ιουνίου 2012

ΔΙΚΤΥΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ23/6/12 ΑΠΟ  -  Ισίδωρο Νερούτσο
ΔΙΚΤΥΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
Χαράτσια, οριζόντια αντισυνταγματική και εξοντωτική φορολόγηση, για τους μη δυνάμενους, δεν μπορούν αντικειμενικά να πληρωθούν.
 Γι’αυτό οι διωκόμενοι πρέπει αποφασιστικά να προστατευτούν, από ένα πραγματικό κίνημα αλληλεγγύης, που απαιτείται να οργανωθεί και οι πολίτες να μπορούν και να ξέρουν, που να απευθυνθούν, για μαζική κινηματική και νομική υποστήριξη, του καθενός ξεχωριστά και ταυτόχρονα όλων των θιγομένων.
    Διαφορετικά οι πολίτες, που αντικειμενικά,
 δεν έχουν την δυνατότητα να πληρώσουν,  θα εκβιάζονται και θα απειλούνται συνεχώς, θα νιώθουν μόνοι, θα οδηγούνται μερικοί στην αυτοκτονία και ίσως άλλοι στην παραβατικότητα και δεν θα έχουν την αίσθηση της κοινωνικής αλληλεγγύης, παρά τα όσα με λόγια λέμε.
    Μεμονωμένες ή σποραδικές κινητοποιήσεις, μπορεί
να ασκούν κάποια επίδραση στα γεγονότα, δεν είναι όμως αποτελεσματικές. 
Το δίκτυο, για να έχει ουσία και να ανταποκρίνεται στο κοινωνικό καθήκον, απαιτείται να έχει ευρύτατο πεδίο δράσεων και ενδιαφερόντων και να μπορούν να απευθύνονται σ’αυτό πολίτες, που έχουν προβλήματα
που σχετίζονται με τις γνωστές βάρβαρες και αντιλαϊκές πολιτικές, όπως οι άστεγοι, οι άνεργοι, οι φτωχοί που στερούνται τροφής και ιματισμού, αυτοί που πραγματικά δεν μπορούν να πληρώσουν τις φορολογικές και άλλες υποχρεώσεις τους. Ασθενείς που έχουν προβλήματα με την υγεία τους, παιδιά, μετανάστες που προστατεύονται από το άρθρο 5 παράγραφος 2 του Συντάγματος, λοιποί αναξιοπαθούντες, καθώς και θύματα ναρκωτικών, που κι’αυτοί δεν πρέπει να εγκαταλειφθούν, αλλά να γίνονται προσπάθειες και βοήθειες αλληλέγγυες, προκειμένου να θεραπευθούν και να απεξαρτηθούν. 
   Επίσης μπορεί το δίκτυο να οργανώνει προγράμματα αιμοδοσίας, για στήριξη πολιτών που έχουν ανάγκη.
   Στο κίνημα αυτό να μπορούν και να ξέρουν, που να απευθυνθούν, οι πολίτες που θέλουν να βοηθήσουν, οικονομικά ή με άλλους τρόπους. Το Δίκτυο κοινωνικής αλληλεγγύης είναι ένα πολύτιμο και αναγκαίο κοινωνικό εργαλείο, που μπορεί να προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες στον τόπο μας και ανάλογα με τις περιστάσεις, μπορεί η δράση και η δομή του να εξελίσσεται. Στο δίκτυο μπορούν να γίνουν μέλη, όσοι θέλουν, ανεξάρτητα αν είναι κομματικά ενταγμένοι ή όχι στον ΣΥΡΙΖΑ.
     Δεν είναι επιτρεπτό άνθρωποι να αναζητούν τροφή στα σκουπίδια.
   Πρέπει να είναι οργανισμός ευέλικτος και όχι γραφειοκρατικός. Να παίρνει αποφάσεις και να δρα άμεσα, να έχει όμως ταυτόχρονα πραγματική αξιοπιστία και απόλυτη διαφάνεια, ώστε να απολαμβάνει της εμπιστοσύνης των πολιτών. Η Κομματική του σχέση να υπάρχει, να είναι γνωστή στο κοινό, αλλά ταυτόχρονα να είναι χαλαρή και διακριτική.
   Η δράση του δεν μπορεί να χαρακτηρίζεται ως φιλανθρωπία, αλλά ως πολιτικό κοινωνικό καθήκον. Οι πολίτες που θα δεχτούν βοήθειες, να έχουν την πεποίθηση, ότι οι βοήθειες αυτές αποτελούν δημοκρατικό δικαίωμά τους. Η αξιοπρέπεια του καθενός είναι πολύ σημαντικό ζήτημα.
   Μπορεί για εξεύρεση πόρων ή καταναλωτικών προϊόντων να οργανώνει εκδηλώσεις καλλιτεχνικές, ενημερωτικές κλπ, να κινείται απαραίτητα μέσα στα όρια της νομιμότητας, αλλά ταυτόχρονα να καταγγέλλει με όλα τα νόμιμα μέσα, τις παράνομες από την πολιτεία πράξεις, αποφάσεις και αντισυνταγματικούς νόμους, όπως ο φορολογικός νόμος, που επιβάλει οριζόντια φορολογικά βάρη, παραβιάζοντας το άρθρο 4 παράγραφο 5 του Συντάγματος.
   Το δίκτυο πρέπει να είναι οργανωμένο, ως μη κερδοσκοπικός εθελοντικός οργανισμός, να έχει Διοικητικό Συμβούλιο μέλη και όργανα και να ελέγχεται η δράση του ουσιαστικά, από το κόμμα και τα μέλη του.
                                                                                 Ισίδωρος Νερούτσος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου