ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ






* Ας δώσουμε στη λέξη ΠΟΛΙΤΗΣ το νόημά της, η συμμετοχή μας μπορεί να αλλάξει πολλά. Μην αναθέτεις τη ζωή σου σε άλλους, γίνε μέρος της λύσης, γίνε Πολίτης.*


Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Η επίσκεψη της Κίνησής μας στο Κουφονήσι, τη Σχοινούσα και την Ηρακλειά,



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η προγραμματισμένη επίσκεψη της Κίνησής μας στο Κουφονήσι, τη Σχοινούσα και την Ηρακλειά, που πραγματοποιήθηκε στις 8 και 9 Μαρτίου, αποδείχθηκε ιδιαίτερα σημαντική ως προς την ενημέρωση που είχαμε για τα μεγάλα προβλήματα που απασχολούν τους κατοίκους των νησιών μας αλλά και ζητήματα που αφορούν τη δημοκρατική λειτουργία του Δήμου μας συνολικά.
Στις συναντήσεις που είχαμε με τους κατοίκους και τους φορείς των Νησιών αναπτύξαμε τις προτάσεις που έχουμε ως Δημοτική Κίνηση, προτάσεις ρεαλιστικές που απαντούν σε ζητήματα ζωής για τα νησιά όπως η ύδρευση, η πρωτογενής παραγωγή, η υγεία, η παιδεία, ο τουρισμός, η διαχείριση των απορριμμάτων, αλλά και ζητήματα καθημερινότητας.
           Δυστυχώς, για ακόμη μια φορά οι συμπολίτες μας και στα τρία νησιά επιβεβαίωσαν ότι η σημερινή δημοτική αρχή και ο απερχόμενος δήμαρχος αντιμετωπίζουν τις Μικρές Κυκλάδες ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας μιας και δεν αποτελούν, πληθυσμιακά, εκλογική απειλή για τις ψευδαισθήσεις εξουσίας που συντηρεί ο εκλογικός του συνδυασμός.
            Η πολιτική αποδυνάμωση των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων και η συγκέντρωση όλων των αποφάσεων στο γραφείο του δημάρχου είναι καθημερινή πρακτική της σημερινής δημοτικής αρχής. Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα της συγκεντρωτικής συμπεριφοράς της υφιστάμενης Δημοτικής Αρχής και της απαξίωσης της βούλησης των τοπικών κοινωνιών είναι το γεγονός ότι οι αποφάσεις των Κοινοτήτων δεν λαμβάνονται σχεδόν ποτέ υπ' όψιν σαν να μην έχουν λόγο στην παραγωγή πολιτικής για τον ίδιο τους τον τόπο. Άλλωστε η υφιστάμενη Δημοτική Αρχή έχει αποδείξει περίτρανα τα τελευταία τρία και πλέον χρόνια ότι δεν βρίθει από δημοκρατικότητα.
            Η πρώτη μας προτεραιότητα ως η επόμενη Δημοτική Αρχή είναι να εξαλείψουμε τα παραπάνω φαινόμενα. Να επαναφέρουμε τη Δημοκρατία στο Δήμο. Να δώσουμε και πάλι στις κοινότητες το δικαίωμα του λόγου και της άσκησης πολιτικής.
           Η αδυναμία επίλυσης των ζωτικών ζητημάτων των νησιών είναι πασιφανής τα τελευταία 3,5 χρόνια. Είναι επίσης έκδηλη η αδυναμία ικανοποίησης ακόμα και των πιο καθημερινών αιτημάτων που έχουν οι κάτοικοι των νησιών, από τη συγκεκριμένη δημοτική αρχή που συνεχίζει να κρύβεται πίσω από προφάσεις υποχρηματοδότησης και των Καλλικρατικών νόμων.
           Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι ο αγώνας μας δεν αρχίζει και τελειώνει με μια επίσκεψη. Ως επόμενη Δημοτική Αρχή θα κριθούμε από τις πράξεις μας, το ρεαλισμό των θέσεών μας, την ικανότητα των υποψηφίων στο συνδυασμό μας και από τη βαθειά πίστη μας στην δυναμική των κοινωνιών να μάχονται και να παίρνουν την τύχη του τόπου τους στα χέρια τους. 
 Νάξος, 11 Μαρτίου 2014
 Βασίλης Βρούτσης
Υποψήφιος Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων
Δημοτική Κίνηση – ΠΟΛΙΤΕΣ για τα Νησιά μας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου