ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ






* Ας δώσουμε στη λέξη ΠΟΛΙΤΗΣ το νόημά της, η συμμετοχή μας μπορεί να αλλάξει πολλά. Μην αναθέτεις τη ζωή σου σε άλλους, γίνε μέρος της λύσης, γίνε Πολίτης.*


Τρίτη 15 Ιουλίου 2014

Β.Βρούτσης: Μονόδρομος η αγωνιστική κινητοποίηση των πολιτών για το ΤΑΙΠΕΔ

 Ο επικεφαλής των Πολιτών για τα Νησιά μας, Βασίλης Βρούτσης, κληθείς από το Naxos News να σχολιάσει την τοπογράφηση της παραλιακής περιοχής περιοχής του Αγίου Προκοπίου το πρωί της Δευτέρας 14 Ιουλίου κατ’ εντολή της Εταιρείας Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤΑΔ ΑΕ), αναφέρεται στις γραπτές και προφορικές επισημάνσεις τους προς τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου και σε συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου για τη μη υλοποίηση από το δήμαρχο των ενεργειών που είχε αποφασίσει για το θέμα από το 2013 το δημοτικό συμβούλιο... 

Δεν αποτελεί έκπληξη, ωστόσο, το γεγονός ότι ο δήμαρχος μέχρι σήμερα δεν έχει κάνει τίποτα για το συγκεκριμένο ζήτημα, τονίζει ο κ. Β.Βρούτσης, χαρακτηρίζοντας τις όποιες επισκέψεις πραγματοποιηθούν για το θέμα στα συναρμόδια υπουργεία ως μιας μορφής πρώτη δράση, αφού θεωρεί δύσκολο να υπάρξουν αποτελέσματα.
Τέλος, αποσαφηνίζει ότι οι Πολίτες για τα Νησιά μας, βλέπουν ως μονόδρομο την ενημέρωση της κοινωνίας και την αγωνιστική κινητοποίηση των πολιτών με τρόπο που θα καθιστά σαφές ότι θα χρησιμοποιήσουν κάθε μέσο για να αποτρέψουν την αλλοίωση του χαρακτήρα των εκτάσεων αυτών ως συλλογικού αγαθού και αφ’ ετέρου ότι είναι ανεπιθύμητος όποιος επιχειρήσει να ικανοποιήσει τα προσωπικά του συμφέροντα "βάζοντας χέρι" στη δημόσια περιουσία είτε αυτή είναι προστατευόμενη περιοχή είτε όχι.
  

  Η αναλυτική δήλωση του κ. Βασίλη Βρούττση στο Naxos News:


"Ήδη με προηγούμενο αίτημα - επιστολή μας προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, ζητούσαμε επιτακτικά τη σύγκληση Δημοτικού Συμβουλίου και να καλέσει τον Δήμαρχο να υλοποιήσει άμεσα την υπ’ αριθ. 292/2013 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία όριζε συγκεκριμένες ενέργειες στις οποίες μέχρι σήμερα δεν έχει προβεί. Αυτό ως μιας μορφής πρώτη αντίδραση. Περιμέναμε μήπως ο Δήμαρχος κατανοήσει ότι ο ρόλος του ως Δημάρχου είναι να προασπίζει τα συμφέροντα του τόπου και των κατοίκων του και όχι τα συμφέροντα των εντολέων του στην Κυβέρνηση.

Δεν αποτελεί έκπληξη, ωστόσο, το γεγονός ότι ο Δήμαρχος μέχρι σήμερα δεν έχει κάνει τίποτα για το συγκεκριμένο ζήτημα. Βλέπετε με ιδιαίτερη υπερηφάνεια επανειλημμένα σε συνεδρίαση του Δ.Σ., πριν από μια εβδομάδα, στις 07.07.2014, δήλωνε ότι "αποτελεί μεγάλη τιμή για τη Νάξο και τους Ναξιώτες η συνάντηση του με τον Πρωθυπουργό της χώρας". Τον πρωθυπουργό που μαζί με τους εταίρους του απεργάζονται -μεταξύ άλλων- την εκχώρηση των δημοσίων εκτάσεων του Δήμου μας σε ιδιωτικά συμφέροντα και μαζί μ’ αυτές την εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας.

Ήδη ο Δήμαρχος, κατά την συνεδρίαση της 7ης Ιουλίου 2014, ζήτησε από τους επικεφαλής των παρατάξεων την συγκρότηση της Διαπαραταξιακής Επιτροπής προκειμένου να επισκεφθούν το ΤΑΙΠΕΔ. Εμείς ταχθήκαμε κατά της συγκεκριμένης πρότασης και αντιπροτείναμε αυτή η Επιτροπή, αν πρόκειται να προβεί σε κάποιες ενέργειες, να επισκεφθεί θεσμούς του Ελληνικού Κράτους όπως είναι τα αρμόδια υπουργεία και να μην συζητήσει περαιτέρω με το ΤΑΙΠΕΔ. Η Κυβέρνηση είναι αυτή που εκχώρησε το δικαίωμα της εκποίησης της δημόσιας περιουσίας στο Ταμείο (εκχώρηση που σύμφωνα με το Ν. 3986/2011 δεν μπορεί να ανακαλέσει!) και αυτή φέρει την ευθύνη.  Συνδιαλεγόμενοι με το αντισυνταγματικό ΤΑΙΠΕΔ νομιμοποιούμε και παγιώνουμε την παρουσία του ως θεσμό και κάτι τέτοιο δεν είναι αποδεκτό.

Επαναλαμβάνω ότι ακόμη και οι επισκέψεις στα συναρμόδια Υπουργεία να πραγματοποιηθούν αυτό θα αποτελεί μιας μορφής πρώτη δράση, αφού θεωρώ δύσκολο να έχουμε αποτελέσματα (μακάρι να βγω ψεύτης) δεδομένου ότι η πολιτική ηγεσία τους είναι αυτή που προάγει την πολιτική της εκχώρησης της δημόσιας περιουσίας και ως εκ τούτου, αν δούμε και τι συμβαίνει πανελλαδικά, δεν πρόκεται να κάνει "βήμα πίσω".

Έτσι, βλέπουμε ως μονόδρομο την ενημέρωση της κοινωνίας και την αγωνιστική κινητοποίηση των πολιτών με τέτοιο τρόπο που να καταστεί σαφές αφ’ ενός ότι οι δημότες και κάθε λογής συλλογικότητες, από κοινού, θα χρησιμοποιήσουν κάθε μέσο για να αποτρέψουν την αλλοίωση του χαρακτήρα των εκτάσεων αυτών ως συλλογικού αγαθού και αφ’ ετέρου ότι είναι ανεπιθύμητος όποιος επιχειρήσει να ικανοποιήσει τα προσωπικά του συμφέροντα "βάζοντας χέρι" στη δημόσια περιουσία είτε αυτή είναι προστατευόμενη περιοχή είτε όχι.

Κρίνουμε ότι με τον ίδιο τρόπο οφείλουμε να δράσουμε ως κοινωνία τόσο για το νομοσχέδιο για τον αιγιαλό όσο και για οποιαδήποτε σκοπούμενη ιδιωτικοποίηση συλλογικών αγαθών."  

απο Naxos News

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου