ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ


* Ας δώσουμε στη λέξη ΠΟΛΙΤΗΣ το νόημά της, η συμμετοχή μας μπορεί να αλλάξει πολλά. Μην αναθέτεις τη ζωή σου σε άλλους, γίνε μέρος της λύσης, γίνε Πολίτης.*


Πέμπτη, 6 Ιουνίου 2013

ΔΗΜΟΣ ΝΑΞΟΥ ΚΑΙ ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ - ΔΕ ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣΝΑΞΟΣ 5/6/13
    Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων τέλος ;
    Δυστυχώς  ένας θεσμός αλληλεγγύης  κλυδωνίζεται για ψηφοθηρικούς λόγους.
    Ο προσφάτως διορισμένος αντιδήμαρχος Πρόνοιας του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Δημήτρης Μανιός, ο οποίος  κανονικά θα έπρεπε να προΐσταται  του Κοινωνικού Παντοπωλείου έναντι του ιατρού κ.Τοτόμη Πρωτονοταρίου[!],
 δήλωσε σε μέλος της θεσμοθετημένης Επιτροπής του Παντοπωλείου ότι δε χρειάζονται εθελοντές διότι φυσικά μπορεί να τα κάνει όλα μόνος του αφού οι εθελοντές είναι περαστικοί ενώ αυτός είναι και θα είναι μόνιμα εκεί!!!!
      Ετσι, η κα Σοφία Κρητικού, μέλος της επιτροπής Κοινωνικού Παντοπωλείου την οποία είχε προτείνει ο Δήμαρχος για τη θέση αυτή, καθώς δηλώνει, παραιτείται για λόγους αξιοπρέπειας και αρχών!!
     Οσοι δούλεψαν για το Κοινωνικό Παντοπωλείο γνωρίζουν καλά τις θέσεις και τις αρχές της κ. Κρητικού για την ανιδιοτελή προσφορά και τον εθελοντισμό, θέσεις που αναφέρονται στους ιδρυτικούς σκοπούς του Παντοπωλείου.
    Ο αντιδήμαρχος  όμως θεωρεί ότι είναι υπεράνω όλων ;Προσώπων ,θεσμών και κανονισμών ;  Γιατί άραγε δε θέλει τους εθελοντές ;
    Είχαμε προειδοποιήσει επανειλημμένα τον Δήμαρχο και τους άλλους  αντιδημάρχους  για την ανάρμοστη συμπεριφορά και τις πρακτικές του αλλά προτίμησαν να παρακολουθούν σιωπηλοί το αλαζονικό του παραλήρημα .
Τι φοβούνται ; Μην τυχόν κακοκαρδίσουν τον «πολύτιμο» συνεργάτη τους ή μη χάσουν τις ψήφους που αυτός φέρνει.;
    Η μεταφορά τροφίμων σε σπίτια δικαιούχων από αιρετούς του Δήμου τι άλλο μπορεί να  εξυπηρετεί , πόσο ηθικό είναι ;
   Οι πρακτικές αυτές απαξιώνουν το κοινωνικό παντοπωλείο στα μάτια του κόσμου αλλά κυρίως αφήνουν τις οικογένειες των συμπολιτών μας, που περιμένουν και έχουν ανάγκη από αυτή την προσφορά αλληλεγγύης, χωρίς στήριξη .
    Βέβαια «εθελοντές» υπό ομηρεία ,όπως αναφέρει στην καταγγελία του το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου ,ήθελαν και χρησιμοποίησαν για την αποκομιδή των σκουπιδιών με την υπόσχεση ότι θα τους πληρώσουν όταν τους προσλάβουν, άσχετα αν την επομένη του Δημοτικού Συμβουλίου  οι 25 «εθελοντές» σταμάτησαν να δουλεύουν.!!!!
   Ρουσφέτι , συναλλαγή , αδιαφάνεια , ψηφοθηρία , αναξιοκρατία : οι αιτίες της χρεωκοπίας της Ελλάδας .
     Αν πιστεύει ο Δήμαρχος και η πλειοψηφία του ότι με αυτές τις  παλαιοκομματικές πρακτικές  θα πάνε τον Δήμο μπροστά είναι γελασμένοι .

Η ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ  
 «ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ»
πιστεύει πως ο Δήμος πρέπει να είναι ο πιο κοντινός στον πολίτη σύμμαχος στην φτωχοποίηση που έχει οδηγηθεί η χώρα μας , στηρίζει και θα στηρίζει τους θεσμούς αλληλεγγύης, όπως το Κοινωνικό Παντοπωλείο, και θα αγωνίζεται για την σωστή και αξιοπρεπή τους λειτουργία. Προσώπων ,θεσμών και κανονισμών

    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου