ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ


* Ας δώσουμε στη λέξη ΠΟΛΙΤΗΣ το νόημά της, η συμμετοχή μας μπορεί να αλλάξει πολλά. Μην αναθέτεις τη ζωή σου σε άλλους, γίνε μέρος της λύσης, γίνε Πολίτης.*


Δευτέρα, 5 Αυγούστου 2013

Δρ. Θέκλα Κίζη-Χατζηανδρέου - Απάντηση στη ΝαξιοτυπίαΚα Σοφία Κάγκανη
 Διάβασα στην στήλη της εφημερίδας σας «Κεντρίσματα», Παρασκευή  2/8ου,  άρθρο σας με τίτλο «οι Πολίτες για τα Νησιά μας παραδίδουν μαθήματα δημοσιογραφίας» και επειδή αναφέρεσθε και προσωπικά σε μένα οφείλω για τους αναγνώστες σας και τους συμπολίτες μας να απαντήσω, παρόλο που η ποιότητα του άρθρου σας προσβάλλει πρωτίστως την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου και τις αποφάσεις της , προσβάλλει δηλ. τον ίδιο σας τον εργοδότη.
 Κα Κάγκανη,
Η Δημοτική Κίνηση «Πολίτες για τα Νησιά μας» άσκησε κριτική, ως όφειλε, στις σκοπιμότητες της επικοινωνιακής  πολιτικής  του Δημάρχου. Εναντιώθηκε  δηλ. στην αναγκαιότητα, ιδιαίτερα στη σημερινή οικονομική συγκυρία, πρόσληψης ειδικού συμβούλου επικοινωνίας και έκδοσης εντύπου, λίγους μήνες προ των εκλογών για «προβολή του Δημοτικού έργου», και επιμένει στην τήρηση του νομικού καθεστώτος  και δεοντολογίας , που διέπει την πρόσληψη ειδικών συμβούλων στους ΟΤΑ [πτυχία,ασυμβίβαστα, προυποθέσεις κλπ].
Η ανακοίνωση της Κίνησης δεν σας ονοματίζει. Αν εσείς, διαθέσατε τον εαυτό σας σ’αυτήν την διαδικασία είναι ατομικό σας δικαίωμα, όσο συλλογικό δικαίωμα αποτελεί η κριτική «των πολιτών για τα νησιά μας» στις σκοπιμότητες του Δημάρχου.
Όμως, η απάντησή σας στην δικη μας κριτική εκτρέπεται πέραν της ηθικής, στοχοποιώντας στο πρόσωπό μου, μία σφετερίστρια, που λόγω της ιδιότητάς μου, ως μέλους της Κοινωφελούς, αποσκοπώ οικονομική υποστήριξη  για «ίδιον όφελος».
Πρέπει, λοιπόν να γνωρίζουν οι αναγνώστες σας, ότι η πρότασή μου γιά υποστήριξη της Επιτροπής Αγώνα για την Υγεία με ποσόν έως 350 ευρώ, προκειμένου να οργανώσει σχετικό άρμα στις Απόκριες έγινε ομόφωνα αποδεκτή εκ μέρους του Δ.Σ. της  Κοινωφελούς Επιχείρησης. Στόχος ήταν να προβληθεί και μέσω του Καρναβαλιού, ο  απαράδεκτος  τρόπος των  διακομιδών και  οι ψεύτικες υποσχέσεις για τη  μη συγχωνευση του νοσοκομείου μας. Τι απ’αυτά προβάλλατε στο τύπο σας; Αντίθετα, προβάλλατε την ιδιωτική ασφαλιστική εταιρεία αερομεταφοράς, την στιγμή, που η επιτροπή Αγώνα , στο Υπουργείο Υγείας πάλευε για την αξιοποίηση και από την Νάξο, του πτητικού μέσου του Βελέντζειου Ιδρύματος της Πάρου.
Αναφορικά με  την, ιδιαίτερης επιυχίας,  επιστημονική εκδήλωση-συνδιοργάνωση της Κοινωφελούς Επιχείρησης με την Εταιρεία  Αστρονομίας και Διαστήματος - τόσο στην Χώρα, όσον και στ΄Απεράθου, με παράλληλη αστροπαρατήρηση, εισηγητής στην συνεδρίαση της  Κοινωφελούς ήταν ο ίδιος ο Πρόεδρός της κ. Σ.Μαυρογιανόπουλος, και εμπλεκόμενοι φορείς  ο Σύλλογος Γυναικών  και ο Πολιτιστικός Σύλλογος ΑΠΑΣ τα Φανάρια.
Οι αναγνώστες σας πρέπει να γνωρίζουν ότι ο προσκεκλημένος αστρονόμος κ.Αριστείδης Βούλγαρης, εμπειρογνώμονας –τεχνικός τηλεσκοπίων, συνεργάτης του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, απ’όπου και ήρθε, ανέλαβε δωρεάν να εκσυγχρονίσει το τηλεσκόπιο του Πολιτιστικού Κέντρου τΆπεράθου προς όφελος των κατοίκων και κυρίως των μαθητών.
Κα Σοφία  Κάγκανη,
λυπάμαι αν, παραγνωρίζοντας σκόπιμα όλα αυτά, κοστολογείτε τις προσπάθειες αυτές της Κοινωφελούς, αλλά και τις δικές μας  τόσο φτηνά!!και απαξιωτικά. Αυτό, λοιπόν,  το δείγμα γραφής  επέλεξε ο Δήμαρχος; Τον λόγο έχει ο Πρόεδρός της Κοινωφελούς  και τα πρακτικα των συνεδριάσεων.
Γι α μένα και τον σύζυγό μου, τον πυρηνικό φυσικό Λεονάρδο Χατζηανδρέου αφήστε να μιλήσει το επιστημονικό και κοινωνικό μας έργο. Δεν χρειαζόμαστε μάρτυρες. Η κοινωνία γνωρίζει.
Αλλά όσο για σας, που με τέτοια δημοσιογραφική δεοντολογία, αντιμετωπίζετε την εκλαΐκευση των γνώσεων της κοσμολογίας και αστροφυσικής , σας έχει από καιρό, απαντήσει ο Αϊνστάιν, λέγοντας:
«Δύο πράγματα είναι απέραντα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία. Για το πρώτο δεν είμαι σίγουρος».

                                                            Δρ. Θέκλα Κίζη-Χατζηανδρέου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου