ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ






* Ας δώσουμε στη λέξη ΠΟΛΙΤΗΣ το νόημά της, η συμμετοχή μας μπορεί να αλλάξει πολλά. Μην αναθέτεις τη ζωή σου σε άλλους, γίνε μέρος της λύσης, γίνε Πολίτης.*


Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

ΔΕΝ ΕΦΗΣΥΧΑΖΟΥΜΕ, ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΟΥΜΑΣΤΕ



Η Γραμματεία της Δημοτικής Κίνησης «Πολίτες για τα Νησιά μας» μετά την ενημέρωση που είχε από τον εκπρόσωπό της Δ. Βασαλάκη, όσο αφορά την συνάντηση με στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ, κατέληξε  στα εξής:
  • Καμιά προφορική διαβεβαίωση, εκ μέρους στελεχών του ΤΑΙΠΕΔ, περί μη αξιοποίησης των ενταγμένων ακινήτων του Δήμου μας δεν μπορεί να αποτελέσει εγγύηση, λόγω του νομικού καθεστώτος που διέπει το Ταμείο . Ο Δήμαρχος και η Διαπαραταξιακή επιτροπή οφείλουν να  ζητήσουν και να μεριμνήσουν ώστε να εκδοθούν έγγραφες και ρητές διαβεβαιώσεις.
  • Η παραχώρηση στο ΤΑΙΠΕΔ περιοχών (Αγ.Προκόπιος, Καλαντός, Αλυκές, Λειβαδάκι Ηρακλειάς) ιδιαίτερης σημασίας από περιβαλλοντική, οικονομική και κοινωνική άποψη, αποτελεί σοβαρό πλήγμα για τον τόπο μας και δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή.
  • Για αυτούς τους λόγους, καλεί το Δήμαρχο να υλοποιήσει την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 20/09/2013, για ανάληψη δράσεων, με στόχο την απένταξη των εν λόγω ακινήτων, σε πολιτικό, νομικό και κοινωνικό επίπεδο. Πιο ειδικά:
        1) Να συγκαλέσει άμεσα την διαπαραταξιακή επιτροπή για την προετοιμασία και την προώθηση αυτών των δράσεων. Θεωρούμε αδικαιολόγητη και λανθασμένη την απουσία των άλλων παρατάξεων κατά την επίσκεψη στο     ΤΑΙΠΕΔ.
        2)
Να υλοποιήσει το σκέλος της Ομόφωνης Απόφασης του Δ.Σ. για επισκέψεις στα Υπουργεία, τα οποία παραχώρησαν τα ακινήτα στο ΤΑΙΠΕΔ (Οικονομικών, Ανάπτυξης, ΥΠΕΚΑ), στις οποίες θα πρέπει να συμμετάσχουν όλα τα μέλη της διαπαραταξιακής επιτροπής.

        3) Να κινητοποιήσει τους συμπολίτες μας.
Η Γραμματεία της κίνησης επίσης αποφάσισε την ενεργή συμμετοχή της και την στήριξη της επιτροπής αγώνα των κατοίκων του Αγ.Αρσενίου, που συγκροτήθηκε μετά την Λαϊκή συνέλευση του χωριού. 
 
 Νάξος, 1/10/2013 Η Γραμματεία της Κίνησης
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου