ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ


* Ας δώσουμε στη λέξη ΠΟΛΙΤΗΣ το νόημά της, η συμμετοχή μας μπορεί να αλλάξει πολλά. Μην αναθέτεις τη ζωή σου σε άλλους, γίνε μέρος της λύσης, γίνε Πολίτης.*


Πέμπτη, 17 Απριλίου 2014

Προεκλογική παρωδία Δημοτικού Συμβουλίου

Δελτίο τύπου - Προεκλογική παρωδία Δημοτικού Συμβουλίου
Η Δημοτική Κίνηση Πολίτες για τα Nησιά μας χαρακτηρίζει παρωδία το Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης 16/4/2014, το οποίο στην ουσία αποτέλεσε τον καθρέφτη όλης της θητείας της παράταξης Μαργαρίτη ως Δημοτική Αρχή.
Ένα Συμβούλιο με 38 θέματα, που ούτε τα μελη της δημοτικής αρχής του Δημάρχου Μ.Μαργαρίτη είχαν υπόψιν τους, με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλιου  σε ρόλο «διατεταγμένης προεκλογικής πορείας», με τον γνωστό αντιδημοκρατικό τρόπο να προσθέτει ως κατεπείγοντα άλλα 11, περιγράφει τον τρόπο που τρία χρόνια λειτουργούσε το Δημοτικό Συμβούλιο! Θέματα εν πολλοίς προεκλογικά που αφέθηκαν να συζητηθούν στο τελευταίο συμβούλιο για να χρησιμοποιηθούν ως αντάλλαγμα για ψήφους. Θέματα αποσπασματικά και σαλαμοποιημένα, χωρίς ολοκληρωμένες μελέτες για το σύνολο των αναγκών, ώστε να μην καταλαβαίνει ο πολίτης και πολλα-πολλά. Για τη Δημοτική Αρχή το Δημοτικό Συμβούλιο είναι εντελώς τυπικού χαρακτήρα. Δεν εξηγείται αλλιώς το γεγονός ότι σε πολλά θέματα δεν υπάρχουν εισηγήσεις ενώ σε όσες υπάρχουν στέλνονται την τελευταία στιγμή, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να γίνει επί της ουσίας συζήτηση. Οι ίδιοι οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης Μαργαρίτη δεν γνωρίζουν τι ψηφίζουν!
Τρία χρόνια, χωρίς ολοκληρωμένες συζητήσεις και λήψη μέτρων για βασικές θεματικές ενότητες όπως το υδατικό πρόβλημα στην Νάξο και τις Μικρές Κυκλαδες, το χωροταξικό, την ισόρροπη ανάπτυξη, την ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμάτων, την συμμετοχή του δημότη, την κοινωνική αλληλεγγύη και τόσα άλλα.
Η Δημοτική Κίνηση Πολίτες για τα Νησιά μας θα αγωνισθεί για την δημοκρατική και αποδοτική λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου και την αναβάθμιση του ρόλου του προς όφελος της ναξιακής κοινωνίας και των αναγκών της.
Νάξος, 17.04.2014
Δημοτική Κίνηση - Πολίτες για τα Νησιά μας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου