ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ






* Ας δώσουμε στη λέξη ΠΟΛΙΤΗΣ το νόημά της, η συμμετοχή μας μπορεί να αλλάξει πολλά. Μην αναθέτεις τη ζωή σου σε άλλους, γίνε μέρος της λύσης, γίνε Πολίτης.*


Παρασκευή 19 Μαΐου 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΝΝΕΖΑΣ ΠΡΩΤΟΝΟΤΑΡΙΟΥ ΤΟΠΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΑΠΕΙΡΑΝΘΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΝΝΕΖΑΣ ΠΡΩΤΟΝΟΤΑΡΙΟΥ
ΤΟΠΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΑΠΕΙΡΑΝΘΟΥ

Με αφορμή την ‘’ πολύωρη σύσκεψη για την επίλυση των προβλημάτων υδροδότησης της Απειράνθου και των οικισμών της ‘’.
Όπως πληροφορηθήκαμε από τα κοινωνικά δίκτυα και τις ηλεκτρονικές εφημερίδες, πραγματοποιήθηκε προγραμματισμένη σύσκεψη στο κοινοτικό γραφείο Απειράνθου με θέμα τα προβλήματα υδροδότησης του χωριού. Από την ανάρτηση του Προέδρου από προσωπικό του λογαριασμό, ενημερωθήκαμε για τη φύση της συνεδρίασης, για το ποιοι παρευρέθηκαν, για τη σπουδαιότητα του προβλήματος, την πίεση που ασκήθηκε στους αρμοδίους ώστε να ασχοληθούν με το πρόβλημα. Τέλος, πληροφορηθήκαμε πως το πρόβλημα είναι σοβαρό αλλά σίγουρα υπήρχε πρίν εκλεχθεί ο κ. Μπάκαλος.
Οι παρόντες στη σύσκεψη ήταν πολλοί και σίγουρα αρμόδιοι, αλλά σημειώθηκαν δύο σημαντικές απουσίες, αυτές των τοπικών συμβούλων. Η απουσία τους οφείλεται στο ότι ουδέποτε εκλήθησαν να παραστούν στη συνεδρίαση, ούτε ποτέ ενημερώθηκαν για την εξέλιξή της. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Πρόεδρος παρακάμπτει το τοπικό συμβούλιο και δρα αυτοβούλως. Εδώ να θυμίσουμε πως από την αρχή της θητείας του παρόντος τοπικού συμβουλίου έχουν γίνει ελάχιστες συνεδριάσεις, ενώ τα θέματα που ζητάμε εμείς σαν αντιπολίτευση σπάνια μπαίνουν στην ημερήσια διάταξη. Και δεν είναι μόνο αυτά τα προβλήματα του προέδρου με τις δημοκρατικές διαδικασίες. Ταυτόχρονα αρνείται να παραλάβει αλληλογραφία που αφορά το συμβούλιο από το ταχυδρομείο, ενώ συντάσσει και στέλνει έγγραφα εκ μέρους της κοινότητας ερήμην των τοπικών συμβούλων.
Το θέμα της υδροδότησης και της επάρκειας του νερού είναι μείζονα δε μπορεί να αποφασίζεται η τύχη του νερού μέσα σε κλειστές συνεδριάσεις και να αναμένουμε εξελίξεις μέσα από επικοινωνιακά παιχνίδια. Σε προηγούμενη συνεδρίαση του τοπικού συμβουλίου ο ίδιος ο Κ. Μπάκαλος διαμήνυε ότι θα συγκαλέσει λαική συνέλευση με μόνο θέμα τη διαχείριση του νερού. Όλοι συμφωνήσαμε σε αυτό αλλά αντί συνέλευσης, έκρινε πιο σωστό να συγκαλέσει μια κλειστή συνεδρίαση όπου κανένας δε θα μάθει τι ειπώθηκε στην πραγματικότητα, παρά μόνο θα βομβαρδιστεί από αναρτήσεις και συνεντεύξεις στα ραδιόφωνα.
Ο κύριος Μπάκαλος δεν ξεχνά ποτέ να αναφέρει ότι παλεύει μόνος του, δεν ξεχνά να μιλάει με πολύ σκληρά λόγια για ανθρώπους της παράταξης η οποία τον ανέδειξε, να κατηγορεί τη δημοτική αρχή ότι δεν τον ‘’ακούει’’. Όλοι γνωρίζουμε την αναλγησία της δημοτικής αρχής σε θέματα που αφορούν στο χωριό αλλά μόνο εκείνος γνωρίζει αν τον υπολογίζουν ή όχι, αφού ενώ μιλάει για ‘’καριερίστες’’ της χώρας, εκείνους καλεί σε συνεδρίαση όταν παραστεί ανάγκη φροντίζοντας να λείπουν οι ίδιοι οι τοπικοί του σύμβουλοι. Παλεύει μόνος του λοιπόν, αφού έχει φροντίσει να αποκλείσει- με επικοινωνιακά κυρίως μέσα- από τον αγώνα του τους μόνους ανθρώπους που θα μπορούσαν πραγματικά τον βοηθήσουν- τους ίδιους τους πολίτες. Καταλαβαίνουμε τις δυσκολίες του να είσαι πρόεδρος σε ορεινό χωριό αλλά σε καμία περίπτωση δε δικαιολογούμε την περιθωριοποίηση μας ώστε να χτίσει ο κ. Μπάκαλος το προφίλ του ως μεσσία. Ας αναλάβει τις ευθύνες του για τη ΣΑΤΑ που δεν ξαναείδαμε από τότε που ανέλαβε, για την πλήρη αδιαφορία που έχει επιδείξει για τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθούνται στην τοπική κοινότητα και μετά μπορεί όσο θέλει να διαφημίσει τον μοναχικό αγώνα του.
Απείρανθος, 18/5/17
Αννέζα Εμμ. Πρωτονοταρίου
Τοπικός Σύμβουλος Με Τη Δημ. Παράταξη
‘’ Πολίτες Για Τα Νησιά Μας ’’

1 σχόλιο:

  1. Εάν δεν ήμουν παρών και δεν βιντεοσκοπούσα (ως φωτορεπόρτερ) την συνέλευση της κοινότητας Απειράνθου με θέμα την ανάθεση καθηκόντων στους κοινοτικούς συμβούλους Αννέζα Πρωτονοταρίου και Χριστίνα Γιακουμή ,αφού ερωτήθηκαν από τον πρόεδρο Γ. Σ. Μπάκαλου αν τις επιθυμούν ) δεν θα είχα λόγο επί της παρούσης ανάρτησης η οποία είναι απάντηση στις ψευτιές της Αννέζας Πρωτονοταρίου οι οποίες δημοσιεύθηκαν σε τοπικές ηλεκτρονικές εφημερίδες.
    Η Αννέζα Πρωτονοταρίου εκείνη την βραδιά παρόντος και του Ιωάννη Φλώριου Μπαρδάνη ανέλαβε την καθαριότητα του χωριού. Εσείς οι Απεραθίτες συγχωριανοί μας πότε την την είδατε να σηκώνει από κάτω έστω ένα σκουπιδάκι από τις ρύμνες του πανέμορφου παραδοσιακού χωριού μας????? Προσωπικά ποτέ. Σήμερα με πολύ θράσος λες ότι ο Πρόεδρος Απειράνθου σε περιθωριοποίησε ώστε να χτίσει ο κ. Μπάκαλος το προφίλ του ως μεσσία. Ανέαφέρεις ότι παλεύει μόνος του , αφού έχει φροντίσει να αποκλείσει- με επικοινωνιακά κυρίως μέσα- από τον αγώνα του τους μόνους ανθρώπους που θα μπορούσαν πραγματικά τον βοηθήσουν- τους ίδιους τους πολίτες.
    Προσωπικά μόνο ευαίσθητους πολίτες βλέπω να καθαρίζουν και να ενδιαφέρονται το χωριό μας Αννέζα , αλλά εσύ πουθενά, μολονότι είναι αρμοδιότητά σου την οποία και την ανέλαβες στο κοινοτικό συμβούλιο , στο οποίο , επαναλαμβάνω ,ήμουν παρών,
    Αναφέρεσαι ότι ο Πρόεδρος δεν καλεί συμβούλια και δεν τηρεί δημοκρατικές διαδικασίες(πράγμα που δεν συμβαίνει) απλά εσύ είσαι εξαφανισμένη.
    .
    Αλήθεια την προσωπική σου οικονομική διαφορά με την Κοινότητα Απειράνθου γιατί δεν την πέρασες από το Κοινοτικό Συμβούλιο (ως όφειλες) καλώντας το σε συνέλευση, αλλά προτίμησες να το περάσεις απευθείας από το Δημοτικό Συμβούλιο Νάξου??? (και εκεί παρών ήμουν) . Μιλάς για καταπάτηση Δημοκρατικών διαδικασιών όταν εσύ η ιδία ένεκα συμφερόντων και γνωριμιών καταπατάς τα πάντα για το συμφέρον σου.
    Ο νοών νοείτω.

    Παναγιώτης Σ. Δελλαμάνης
    Φωτορεπόρτερ

    ΑπάντησηΔιαγραφή