ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ


* Ας δώσουμε στη λέξη ΠΟΛΙΤΗΣ το νόημά της, η συμμετοχή μας μπορεί να αλλάξει πολλά. Μην αναθέτεις τη ζωή σου σε άλλους, γίνε μέρος της λύσης, γίνε Πολίτης.*


Παρασκευή, 10 Δεκεμβρίου 2010

Η γραμματεία συζήτησε την οργάνωση του νέου Δήμου,

9 12 10
Την Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου συνεδρίασαν τα 14 μέλη της Κίνησης που είχαν εκλεγεί από την τελευταία συνέλευση για να συγκροτήσουν τη γραμματεία. Από τα 14 εκλέχθηκαν τα 7 τακτικά και τα 7 αναπληρωματικά.


ΤΑΚΤΙΚΑ ΜΕΛΗ: ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΜΕΛΗ:

1. Θέκλα Κίζη

1. Ζωή Τζαννίνη
2. Μαρία Βασιλάκη 2. Νίκος Νικολάκης
3. Λευτέρης Βερύκοκκος 3. Νίκος Κουνάδης
4. Αναστασία Περιστεράκη 4. Παρή Μανιού
5. Κώστας Απιδόπουλος 5. Μιχάλης Μαχαιριώτης
6. Δημήτρης Βασαλάκης 6. Σοφία Σπανέλη
7. Μιχάλης Φραγκίσκος 7. Αντρέας Κοντοπίδης


Η γραμματεία συζήτησε την οργάνωση του νέου Δήμου, τη νέα μορφή των νομικών προσώπων που καταργούνται κυρίως των Πολιτιστικών Οργανισμών και των κοινωνικών υπηρεσιών. Μεταφέρθηκε στη γραμματεία η ενημέρωση που έγινε από τους αρμοδίους του Δήμου Νάξου για την οικονομική κατάσταση, τις προοπτικές συμμετοχής σε προγράμματα και λειτουργικά θέματα ενοποίησης.
Η γραμματεία εκφράζει την αντίθεση της στο επικείμενο, στα πλαίσια του μνημονίου, κλείσιμο των δημοτικών σχολείων της ορεινής Νάξου και των περιφερειακών Γυμνασίων (Σκαδού, Βίβλου). Επίσης την αντίθεση στην περικοπή των κοινωνικών δαπανών και των οικονομικών πόρων, στην υποβάθμιση και ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών υγείας, παιδείας, κοινωνικής πρόνοιας, συγκοινωνίας, στις απολύσεις των εργαζόμενων στο Δήμο και στα Νομικά Πρόσωπα.
Δηλώνει ότι θα υπερασπιστεί τις ήδη αποκλεισμένες ορεινές και μικρονησιωτικές κοινωνίες από τις επιπτώσεις της εφαρμογής του Καλλικράτη.
Με το σκεπτικό αυτό αποφάσισε να προτείνει στα μέλη της κίνησης να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις της Πανελλαδικής Κινητοποίησης της 15ης του Δεκεμβρίου που θα γίνουν στη Νάξο.  
 
Νάξος, 09/12/2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου