ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ


* Ας δώσουμε στη λέξη ΠΟΛΙΤΗΣ το νόημά της, η συμμετοχή μας μπορεί να αλλάξει πολλά. Μην αναθέτεις τη ζωή σου σε άλλους, γίνε μέρος της λύσης, γίνε Πολίτης.*


Τετάρτη, 14 Μαΐου 2014

ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ “ΑΕΡΑ”
ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ “ΑΕΡΑ”
Με χθεσινό Δελτίο Τύπου, η απερχόμενη δημοτική αρχή μας ενημέρωσε για την επίσκεψη των κκ. Διοικητή και Υποδιοικητή της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (Υ.Π.Α.), προκειμένου να επιθεωρήσουν τις εγκαταστάσεις του Αεροδρομίου Νάξου.
Στο συγκεκριμένο δελτίο τύπου, αποδίδονται στον κο Διοικητή της Υ.Π.Α, δηλώσεις, των οποίων το περιεχόμενο απέχει από την πραγματικότητα. Έτσι, για την αποκατάσταση της αλήθειας, τη σωστή ενημέρωση των συνδημοτών μας, αλλά και την προστασία του κύρους της Διοίκησης της Υ.Π.Α, σε αντιπαραβολή των όσων αναγράφονται στο δελτίο τύπου της -σε πανικό ευρισκόμενης- απερχόμενης δημοτικής αρχής σημειώνουμε:
·       Οι εργασίες για την επέκταση του διαδρόμου προσγείωσης θα ξεκινήσουν στο προσεχές διάστημα και, όταν ολοκληρωθεί η επέκταση, θα είναι εφικτή η άφιξη αεροσκαφών διπλάσιας χωρητικότητας. ΑΝΑΛΗΘΕΣ
Η αλήθεια είναι ότι τότε, θα είναι εφικτή η προσέγγιση αεροσκαφών μεγαλύτερης μεν, αλλά όχι διπλάσιας χωρητικότητας.

·       Οι εργασίες που έγιναν τον τελευταίο χρόνο στο αεροδρόμιο, έγιναν κατόπιν των πιέσεων του Μανόλη Μαργαρίτη.  ΑΝΑΛΗΘΕΣ
Η αλήθεια είναι ότι πιέσεις προς τη διοίκηση της Υ.Π.Α, εδώ και πολύ καιρό, ασκούσε το προσωπικό του αεροδρομίου με αλλεπάλληλα έγγραφα – αναφορές του αναφορικά με την επικινδυνότητα του αεροδρομίου Νάξου και την αναγκαιότητα ενίσχυσης της ασφάλειας αυτού.

·       Οι εργασίες που έγιναν έχουν προϋπολογισμό που ξεπέρασε τις 150.000 ευρώ. Ειδικότερα έγινε:
o   Προμήθεια και εγκατάσταση τριών ανακλινόμενων ιστών φωτισμού ύψους 12 μέτρων για το φωτισμό του δαπέδου στάθμευσης των οχημάτων, προϋπολογισμού 15.000 ευρώ. ΑΝΑΛΗΘΕΣ
Απλώς έχει εγκριθεί η σχετική δαπάνη από την Υ.Π.Α και επίκειται είτε η προκήρυξη σχετικού διαγωνισμού είτε η απευθείας ανάθεση εκτέλεσης της προμήθειας και εγκατάστασης τους.

o   Προμήθεια και εγκατάσταση δύο ιστών φωτισμού του δαπέδου στάθμευσης αεροσκαφών, προϋπολογισμού 33.500 ευρώ. ΑΛΗΘΕΣ

o   Προμήθεια υλικών και εκτέλεση εργασιών μετατόπισης κατωφλίου και συσκευών APAPIS, συνολικής δαπάνης 18.500 ευρώ.  ΑΝΑΛΗΘΕΣ
Απλώς έχει εγκριθεί η σχετική δαπάνη από την Υ.Π.Α και επίκειται είτε η προκήρυξη σχετικού διαγωνισμού, είτε η απευθείας ανάθεση εκτέλεσης της προμήθειας και εγκατάστασης τους.

o   Προμήθεια και εγκατάσταση περιστρεφόμενου φάρου αεροδρομίου (12.300 ευρώ). ΑΝΑΛΗΘΕΣ
Απλώς έχει εγκριθεί η σχετική δαπάνη από την Υ.Π.Α και επίκειται είτε η προκήρυξη σχετικού διαγωνισμού, είτε η απευθείας ανάθεση εκτέλεσης της προμήθειας και εγκατάστασης του. 

o   Ηλεκτροδότηση και συντήρηση 7 θέσεων φανών εμποδίων, προϋπολογισμού 69.600 ευρώ. ΑΛΗΘΕΣ
Η εκτελεσθείσα δαπάνη ανήλθε τελικά σε 39.440 ευρώ.
Συνεπώς τα μέχρι σήμερα εκτελεσθέντα έργα που αφορούν στην ασφάλεια του αεροδρομίου, είχαν κόστος περίπου 73.000 ευρώ. Αναμένεται από την Υ.Π.Α. η ολοκλήρωση των εργασιών που σημειώθηκαν ανωτέρω.
Η απερχόμενη δημοτική αρχή, στην απέλπιδα προσπάθειά της να πείσει την τοπική κοινωνία για τη «συνεισφορά» της και το «έργο» της, εκμεταλλεύεται επικοινωνιακά επισκέψεις υπηρεσιακών παραγόντων, αποδίδοντας τις σε προσωπικές πιέσεις (αλήθεια πόσο καλό είναι αυτό για τον τρόπο λειτουργίας μιας δημόσιας υπηρεσίας;) και διαστρεβλώνοντας την αλήθεια, επιβεβαιώνοντας την παροιμία «ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται». Επιδιώκει δε, δια αυτής της πλαγίας οδού, να εκμεταλλευτεί τις ανάγκες των συνδημοτών μας που ασχολούνται με τον τουρισμό, αλλά και όλων των μονίμων κατοίκων της Νάξου, «βαφτίζοντας» το (λόγω της επέκτασης) μεγαλύτερο αεροδρόμιο Νάξου ως «βασική πύλη εισόδου του νησιού» μας.

Νάξος, 14 Μάη 2014
Δημοτική Κίνηση ΠΟΛΙΤΕΣ για τα Νησιά μας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου