ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ


* Ας δώσουμε στη λέξη ΠΟΛΙΤΗΣ το νόημά της, η συμμετοχή μας μπορεί να αλλάξει πολλά. Μην αναθέτεις τη ζωή σου σε άλλους, γίνε μέρος της λύσης, γίνε Πολίτης.*


Παρασκευή, 9 Μαΐου 2014

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ – ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ «ΚΛΙΒΑΝΟΣ»

          ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ – ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ «ΚΛΙΒΑΝΟΣ»
Έστω και την ύστατη ώρα μόλις μία εβδομάδα πριν από τις εκλογές οφείλετε κ. Δήμαρχε να μιλήσετε καθαρά στην κοινωνία της Νάξου και να ξεκαθαρίστε το τοπίο και τις προθέσεις σας αναφορικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων στο Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.
Στον απολογισμό σας αφιερώσατε μόλις δύο σειρές για να μας πληροφορήσετε ότι αναθέσατε μελέτη ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο (σελ. 8).
1.   Η μελέτη αυτή έχει παραλειφθεί;
2.   Έχετε εικόνα για τα συμπεράσματά της;
3.   Πως ο ειδικός σύμβουλός σας, κ. Τσούκλερης δίνει συνέντευξη στην «Καθημερινή» http://www.kathimerini.gr/503256/article/epikairothta/ellada/se-eyrwpaika-xnaria-na3os-kai-ikaria-gia-ta-skoypidia
στις 09/11/2013 και αναφέρει επί λέξει τα εξής:
«Από το υπουργείο Περιβάλλοντος έχει εγκριθεί ένα κονδύλι 2.700.000 ευρώ που θα αξιοποιηθεί σε περιβαλλοντικές μελέτες για την αποκατάσταση όλων των χωματερών, πέντε Σταθμούς Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων, 600 κάδους κομποστοποίησης, αλλά και ενημερωτικές καμπάνιες», εξηγεί στην «Κ» ο χημικός κ. Δημήτρης Τσουκλέρης, ειδικός σύμβουλος του δήμου. Όραμα του ίδιου είναι η κομποστοποίηση ακόμα και των φυκιών, ενώ η προσπάθεια θα ενισχυθεί και με 425 κάδους, δωρεά από το Σβέμπις Χαλ. Η διαχείριση των αστικών απορριμμάτων προβλέπεται να γίνεται στον εγκεκριμένο μελλοντικό νέο ΧΥΤΑ (για τον οποίο είχε μεριμνήσει η προηγούμενη δημοτική αρχή), ενώ αναμένεται εντός του μηνός η δημοσιοποίηση μελέτης ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων από το ΕΜΠ. «Αν η εν λόγω μελέτη και το υπουργείο δώσουν το «πράσινο φως», θα συζητηθεί και η πιθανότητα δημιουργίας μονάδας θερμικής επεξεργασίας με το Δημοτικό Συμβούλιο».

1)    Έχετε εικόνα τι γύρευε ο ειδικός σας σύμβουλος στην Τέταρτη Ελληνογερμανική Συνέλευση στη Νυρεμβέργη με τίτλο «Ο ΔΗΜΟΣ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ» ως βασικός ομιλητής στην Ενότητα ΙΙΙ με τίτλο «Συγκεκριμένα παραδείγματα της Ελληνογερμανικής Συνεργασίας Ι- Βέλτιστες Πρακτικές» και συγκεκριμένα στο θέμα «Νέοι δρόμοι στη διαχείριση απορριμμάτων. Το παράδειγμα της Ικαρίας και της Νάξου».
2)    Έχετε εικόνα τι μπορεί να εννοεί ο Περιφερειάρχης Schwabisch Hall (Γερμανία) Gerhard Bauer, στη συνέντευξη που δίνει στο επιστημονικό περιοδικό «Χημικά Χρονικά» (Τεύχος 11/2013)  που εκδίδει η Ένωση Ελλήνων Χημικών με αρχισυντάκτη τον ειδικό σας σύμβουλο κ. Τσούκλερη, όταν στη σελίδα 5 αναφέρει επί λέξει «… Οι ειδικοί διαχείρισης της Περιφέρειας μου μελέτησαν συγκεκριμένες προτάσεις. Οι διοικήσεις των νησιών της Ικαρίας και Νάξου υπέβαλαν αιτήσεις στην Κυβέρνηση. Ελπίζω να προχωρήσει η διαδικασία και να εγκριθεί η χρηματοδότηση για την υλοποίηση των προτάσεων μας. Εάν μπορούμε να παρέχουμε περαιτέρω υποστήριξη, θα το κάνουμε ευχαρίστως. Η επικοινωνία συντονίζεται από τους συνεργάτες του κου Υφυπουργού Φούχτελ. Στις επόμενες εβδομάδες θα υπάρξουν συζητήσεις σε Υπουργικό επίπεδο. Εύχομαι αυτό να ανοίξει το δρόμο για τις μικρές μονάδες θερμικής επεξεργασίας για τη Νάξο και την Ικαρία. Τότε θα δούμε και θα βιώσουμε πως λειτουργούν αυτές οι μονάδες χωρίς να υπάρχει κίνδυνος…»
3)    Μήπως ο ειδικός σας συμβουλος κ. Τσούκλερης είναι υποψήφιος διδάκτορας του Τμήματος Χημικών Μηχανικών του Ε.Μ.Π. στο εργαστήριο της καθηγήτριας κας Λοϊζίδου, που έχει αναλάβει την εκπόνηση της μελέτης την οποία αναφέρετε στον απολογισμό σας; Έχει άγνοια των συμπερασμάτων της μελέτης της κας Λοϊζίδου;

Τα ερωτήματα ρητορικά καθώς επισυνάπτονται οι «αποδείξεις». Πρόκειται για τη συνήθη τακτική του κ. Δημάρχου να συνομιλεί εν κρυπτώ από τη ναξιακή κοινωνία με τους κυβερνητικούς του φίλους και τους Γερμανούς εντολείς τους.
Οι συμπολίτες μας ας βγάλουν τα συμπεράσματά τους αναφορικά με την ενημέρωση που τους παρέχει η απερχόμενη Δημοτική Αρχή για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα.
Όλα αυτά συζητιούνται και ανακοινώνονται επίσημα στη Γερμανία και στην Αθήνα τη στιγμή που στη Νάξο η Δημοτική Αρχή προσπαθεί να το αποκρύψει με κάθε τρόπο από την κοινωνία. 
Τι έχει να κρύψει ο κ. Δήμαρχος; 
 Γιατί αποφεύγει να ενημερώσει τους Ναξιώτες ότι προτίθεται να εφαρμόσει θερμική επεξεργασία των απορριμμάτων;
Συνεχίζεται…

Νάξος, 9 Μαΐου 2014
Δημοτική Κίνηση - ΠΟΛΙΤΕΣ για τα Νησιά μας
Υποψήφιος Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων
Βασίλης Βρούτσης

Ενσωματωμένη εικόνα 1


--


ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ
Δημοτική Κίνηση Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου