ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ


* Ας δώσουμε στη λέξη ΠΟΛΙΤΗΣ το νόημά της, η συμμετοχή μας μπορεί να αλλάξει πολλά. Μην αναθέτεις τη ζωή σου σε άλλους, γίνε μέρος της λύσης, γίνε Πολίτης.*


Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Η αλαζονεία είναι κακός σύμβουλος

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ήδη από το περασμένο καλοκαίρι, διαπιστώσαμε την καθυστέρηση του Δημάρχου κ. Μαργαρίτη να εφαρμόσει τις γνωμοδοτήσεις του Υπηρεσιακού Συμβουλίου ΟΤΑ Ν. Κυκλάδων και να τοποθετήσει τους προϊσταμένους και διευθυντές που αυτό όριζε στις αντίστοιχες θέσεις. Τόσο εμείς όσο και οι άλλες παρατάξεις της αντιπολίτευσης, τον καλέσαμε να το πράξει, ενημερώνοντάς τον εγκαίρως ότι δεν έχει δικαίωμα να αψηφήσει τις γνωμοδοτήσεις του Υπηρεσιακού Συμβουλίου.
Δυστυχώς, όχι μόνο δεν μας άκουσε αλλά αντίθετα προέβη και σε μια δίχως νομική υπόσταση ανακοίνωση ακύρωσης της διαδικασίας μοριοδότησης των υπαλλήλων που είχε προηγηθεί. Μετ’ επιτάσεως αναζητούσαμε τόσο από τον ίδιο τον Δήμαρχο, όσο και από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. και τη Νομική Υπηρεσία το νομικό υπόβαθρο στο οποίο στηρίξαν την πράξη αυτή του Δημάρχου. Μάταια!
Η παράβαση καθήκοντος ήταν εξόφθαλμη, ενώ η παράνομη διαδικασία που ακολουθήθηκε ήταν τόσο πρόχειρη που έμοιαζε να την είχε “στήσει” μικρό παιδί. Ο Δήμαρχος δεν μας άφησε περιθώριο και αναγκαστήκαμε να απευθυνθούμε τόσο στο Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης όσο και στην κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Νάξου.
Η αλαζονεία είναι κακός σύμβουλος, που σε συνδυασμό με την έλλειψη στοιχειωδών γνώσεων Δημόσιας Διοίκησης έχουν τα δυσμενή αποτελέσματα που αντιμετωπίζει σήμερα ο Δήμαρχος και δυστυχώς ο Δήμος.
Όλα αυτά τα είχαμε αναλύσει σε προηγούμενο Δελτίο Τύπου – απάντηση στη Δημοτική πλειοψηφία που μας κατηγορούσε ότι την καταγγέλλουμε άδικα με μοναδικό σκοπό μας τη δημιουργία αρνητικών εντυπώσεων για αυτή. Επίσης, μας εγκαλούσε ότι δεν έχουμε ενημέρωση για το θέμα και ότι η διαδικασία που ακολουθήθηκε ήταν καθ’ όλα νόμιμη. Ποιοι ήταν ενημερωμένοι θα το έκριναν οι αρμόδιες Αρχές. Έτσι, τους συστήσαμε ψυχραιμία και υπομονή…
Τελικά το Σώμα Ελεγκτών - Επιθεωρητών Δημόσια Διοίκησης, με πρόσφατη έκθεσή του δικαίωσε πλήρως τη θέση μας, κρίνοντας παράνομες τις ενέργειες μα κυριότερα τις παραλείψεις του Δημάρχου για το θέμα, με αποτέλεσμα να καλεί την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου να ασκήσει εναντίον του πειθαρχικό έλεγχο.
Εμείς, έστω και την ύστατη αυτή στιγμή, καλούμε τον Δήμαρχο, κ. Μαργαρίτη, να επανέλθει στη νομιμότητα, να δώσει τέλος σ’ αυτόν τον τραγέλαφο που εκθέτει το Δήμο μας και συντηρεί την ανασφάλεια στους υπαλλήλους και να τους τοποθετήσει, επιτέλους, στις θέσεις που ορίζει το Υπ. Συμβούλιο. Ίσως έτσι ελαφρύνει και τη θέση του, ενώπιον του επικείμενου πειθαρχικού ελέγχου.
Νάξος, 13.01.2016
Δημοτική Κίνηση - Πολίτες για τα Νησιά μας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου