ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ


* Ας δώσουμε στη λέξη ΠΟΛΙΤΗΣ το νόημά της, η συμμετοχή μας μπορεί να αλλάξει πολλά. Μην αναθέτεις τη ζωή σου σε άλλους, γίνε μέρος της λύσης, γίνε Πολίτης.*


Τετάρτη, 2 Μαρτίου 2016

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ – ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΔΡΥΜΑΛΙΑ Σχετικά με το Πρόγραμμα «Τοπική Ανάπτυξη με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων» (CLLD)

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ – ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΔΡΥΜΑΛΙΑ
Σχετικά με το Πρόγραμμα «Τοπική Ανάπτυξη με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων» (CLLD)
Στην εκδήλωση που πραγματοποιήσαμε την 19η Φεβρουαρίου 2016 στον χώρο της Κίνησης σχετικά με το χρηματοδοτικό πρόγραμμα «Τοπική Ανάπτυξη με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων (CLLD)», συμμετείχαν πρόεδροι και μέλη τοπικών συμβουλίων, εκπρόσωποι φορέων, και πολίτες από πολλές κοινότητες του νησιού και πραγματοποιήθηκε ένας γόνιμος διάλογος.
Μετά από την εκδήλωση αυτή, η οποία κρίνεται απόλυτα επιτυχημένη, δεδομένου ότι ήδη ετοιμάζονται προτάσεις από πολλούς εκ των συμμετεχόντων φορέων, κρίνουμε σκόπιμο να πραγματοποιηθεί αντίστοιχη συζήτηση και στην Ορεινή Νάξο.
Ενημερώνουμε ότι η καταληκτική ημερομηνία υποβολής προτάσεων που είχε ανακοινώσει ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων στην ιστοσελίδα του (29.02.2016) δεν ισχύει, αλλά αυτή θα εξαρτηθεί από την ημερομηνία έκδοσης Υπουργικής Απόφασης με τη σχετική προκήρυξη, οποία δεν έχει ακόμη εκδοθεί.
Ακόμη θα συζητηθούν οι προτάσεις που ήδη βρίσκονται σε προετοιμασία.
Καλούμε τους φορείς των νησιών του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων καθώς και κάθε ενδιαφερόμενο σωματείο και πολίτη, την Παρασκευή 04 Μαρτίου 2016 στο Πολιτιστικό Κέντρο  Συλλόγου Φιλωτιτών στις 20:00, στο Φιλώτι σε μια επί της ουσίας ενημέρωση για το χρηματοδοτικό πρόγραμμα Τοπική Ανάπτυξη με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων (CLLD).
Το συγκεκριμένο πρόγραμμα, οι συζητήσεις γύρω από αυτό και κυρίως η δραστηριοποίηση φορέων και πολιτών είναι μία καλή πρώτη ευκαιρία να αποδείξουν οι απαξιωμένες από τον Καλλικράτη και από τον ίδιο το Δήμο τοπικές κοινότητες ότι μπορούν να έχουν λόγο και προτάσεις για το μέλλον τους. Οφείλουμε σ’ αυτό να δώσουμε συνέχεια.
Ας πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας και να σχεδιάσουμε εμείς για τον τόπο μας.

Νάξος, 02.03.2016
Δημοτική Κίνηση Πολίτες για τα Νησιά μαςΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου