ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ


* Ας δώσουμε στη λέξη ΠΟΛΙΤΗΣ το νόημά της, η συμμετοχή μας μπορεί να αλλάξει πολλά. Μην αναθέτεις τη ζωή σου σε άλλους, γίνε μέρος της λύσης, γίνε Πολίτης.*


Παρασκευή, 1 Ιουλίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Λεκτικές περικοπές στις … περικοπές & στην αλήθεια

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Λεκτικές περικοπές στις … περικοπές & στην αλήθεια

Στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου θέσαμε προ ημερησίας διατάξεως το ζήτημα της πρόσφατης απόφασης της Επιτροπής διαχείρισης του Κοινωνικού Παντοπωλείου περί μείωσης του Προϋπολογισμού στήριξης του από τις 90.000 στις 60.000 ευρώ.

Απαντώντας ο κ. Δήμαρχος διέψευσε ότι για το 2015 ο προϋπολογισμός στήριξης του Κοινωνικού Παντοπωλείου ήταν 90.000 ευρώ, δήλωσε ότι ήταν 75.000 ευρώ και απόρησε που βρήκαμε εμείς τα ποσά που αναφέραμε. Ευτυχώς που δεν διέψευσε και το γεγονός ότι προχώρησαν σε μείωση της στήριξης στη συγκεκριμένη δομή αλληλεγγύης, αποδίδοντας την ενέργειά τους στην ανάγκη περικοπών λόγω της οικονομικής κρίσης. Την αιτιολογία που χρησιμοποίησε την αφήνουμε ασχολίαστη. Ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του.

Ο λαός μας λέει ότι «το ψέμα έχει κοντά ποδάρια». Μάλλον δεν το έχουν υπόψη τους ο κ. Δήμαρχος και  η Δημοτική Αρχή. Συνημμένα παραθέτουμε αποσπάσματα του εγκεκριμένου Δημοτικού Προϋπολογισμού Εξόδων για τα οικονομικά έτη 2015 και 2016, από όπου προκύπτει το ποσό που έχει προβλεφθεί για την προμήθεια ειδών για το Κοινωνικό Παντοπωλείο, για τα έτη 2014, 2015 και 2016. Οι αριθμοί επιβεβαιώνουν όσα εμείς καταγγείλαμε και αποδεικνύονται τα χωρίς καμία ντροπή ψεύδη που εκτόξευσε ο κ. Δήμαρχος, ο οποίος πιστεύει ότι μπορεί εύκολα να παραπλανεί, ακόμη και για ένα τόσο ευαίσθητο ζήτημα, νομίζοντας ότι η κοινωνία μας αποτελείται από ηλιθίους.

Άλλωστε η απόφαση για περικοπή του ποσού στήριξης του Κοινωνικού Παντοπωλείου στις 60.000 ευρώ ήταν προειλημμένη και ήδη εφαρμοσμένη από τη Δημοτική Αρχή. Όπως φαίνεται στο συνημμένο έγγραφο με τον Προϋπολογισμό για το 2016:

(α) οι εκτελεσθείσες δαπάνες μέσα στο 2015 δεν ξεπέρασαν τις 60.000 ευρώ (59.479,12 ευρώ την 31.12.2015) παρότι είχαν προϋπολογιστεί 90.000 ευρώ για συγκεκριμένο έτος και

(β) εισηγήθηκαν και ενέκριναν δαπάνη 60.000 ευρώ για το έτος 2016 την 30.03.2016, οπότε ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός έτους 2016 από την πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Έτσι, η εκ των υστέρων λήψη απόφασης περικοπής του προϋπολογισμού της
Κοινωνικού Παντοπωλείου, στην τελευταία συνεδρίαση της αρμόδιας Επιτροπής διαχείρισης της συγκεκριμένης δομής την 17.06.2016, ήταν εντελώς ανούσια και άκαιρη, αποτυπώνοντας γλαφυρά την αντίληψη της Δημοτικής Αρχής περί δημοκρατικών διαδικασιών. 

Πέρα από τους αμείλικτους αριθμούς, στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο προτείναμε την υποβολή από μέρους του Δήμου μας αιτήματος για την απαλλαγή των κοινωνικών παντοπωλείων και κάθε δομής αλληλεγγύης από την υποχρέωση καταβολής ΦΠΑ, εισηγούμενοι τη συνεχή διεκδίκηση ικανοποίησης αυτού του αιτήματος. Ο Δήμαρχος δεν δεσμεύθηκε ούτε καν για αυτό.

Κάθε φορά που προσερχόμαστε στο Δημοτικό Συμβούλιο θεωρούμε ότι δεν έχει παρακάτω, ότι η πολιτική κατρακύλα στα Δημοτικά δρώμενα – με σαφή ευθύνη της πλειοψηφίας – έχει φτάσει στον πάτο …

Κάθε φορά όμως, η Δημοτική Αρχή φροντίζει να μας επαναφέρει στη ζοφερή πραγματικότητα !Νάξος, 1 Ιουλίου  2016

Δημοτική Κίνηση - ΠΟΛΙΤΕΣ για τα Νησιά μας
ΠΥ 2016
 https://drive.google.com/file/d/0B5QTOjzlaMNIdjBrbENNT2xQejQ/view?usp=sharing

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου