ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ






* Ας δώσουμε στη λέξη ΠΟΛΙΤΗΣ το νόημά της, η συμμετοχή μας μπορεί να αλλάξει πολλά. Μην αναθέτεις τη ζωή σου σε άλλους, γίνε μέρος της λύσης, γίνε Πολίτης.*


Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

Καλούμε τους γονείς, μέσα από αποφάσεις των συλλόγων τους ,να αρνηθούν την καταβολή των τροφείων.



Δυσάρεστη, αλλά όχι έκπληξη ήταν, η απόφαση του ΝΟ.Π.Π.Α.Π.Π.Π.Α. να επιβάλει τροφεία (50 € μηνιαίως) στους βρεφονηπιακούς σταθμούς του νησιού. Η Δημοτική μας Κίνηση είχε εκφράσει την κάθετη αντίθεσή της στην επιβολή τους, ειδικά σε αυτήν την περίοδο της οικονομικής κρίσης. Η απόφαση αυτή λήφθηκε παρότι:
1.    Τα τροφεία δεν είναι υποχρεωτικά . Πάρα πολλοί Δήμοι σε όλη τη χώρα δεν εισπράττουν τροφεία ,συμπαριστάμενοι στους Δημότες τους.
2.    Είναι γνωστό ότι οι βρεφονηπιακοί σταθμοί του νησιού είναι εύρωστοι οικονομικά και μπήκαν στον ΝΟ.Π.Π.Α.Π.Π.Π.Α. με προίκα πάνω από 300.000 €.
3.    Επίσης, είναι γνωστή η σπατάλη πόρων του ΝΟ.Π.Π.Α.Π.Π.Π.Α. σε ασήμαντες έως περιττές δραστηριότητες .
Ερωτούμε τον Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. του ΝΟ.Π.Π.Α.Π.Π.Π.Α. με τι κριτήρια έλαβαν αυτήν την απόφαση. Μήπως συνυπολόγισαν τις τεράστιες αυξήσεις στους μισθούς των εργαζομένων; Την ανασφάλιστη και κακοπληρωμένη δουλειά πολλών γονιών με αμοιβές κάτω από 500 € το μήνα; Πόσο εύκολο είναι για ένα γονιό με δύο παιδιά να καταβάλει και αυτό το ποσό μέσα στην καταιγίδα των φόρων, των χαρατσιών, κτλ.;
Η Κίνησή μας πιστεύει ότι η Αυτοδιοίκηση πρέπει να παίζει το ρόλο για τον οποίο υπάρχει. Να είναι δηλαδή προπύργιο υπεράσπισης της συνοχής της κοινωνίας και όχι ένας ακόμα εισπρακτικός μηχανισμός.
Καλούμε τους γονείς, μέσα από αποφάσεις των συλλόγων τους ,να αρνηθούν την καταβολή των τροφείων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου