ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ






* Ας δώσουμε στη λέξη ΠΟΛΙΤΗΣ το νόημά της, η συμμετοχή μας μπορεί να αλλάξει πολλά. Μην αναθέτεις τη ζωή σου σε άλλους, γίνε μέρος της λύσης, γίνε Πολίτης.*


Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 30 & 31/10/10

Το Σάββατο 30 Οκτωβρίου, η υποψήφια δήμαρχος Θέκλα Κίζη-Χατζηανδρέου με μέλη του συνδυασμού ‘Πολίτες για τα Νησιά μας’ πήραν μέρος σ’ ένα παραδοσιακό δρώμενο στο Φιλώτι. Οργανωμένο από τους ίδιους τους πολίτες το ρακιτζό, το φαγοπότι με την βραστή ζούλα στα καζάνια και τα ψητά, γέμισε τις καρδιές μας από την αυθεντικότητα και το πηγαίο κέφι της στιγμής. Η παραδοσιακή παρασκευή της ρακής, οι διονυσιακοί ήχοι του ντουμπακιού και της τσαμπούνας από τους ντόπιους οργανοπαίκτες, ο χορός της βλάχας, παρέπεμπαν σε προαιώνιους πολιτισμούς, τέτοιους που μόνον το αυθεντικό βίωμα των ίδιων των κατοίκων μπορεί να διαιωνίσει, μπορεί να δημιουργήσει παράδοση, χωρίς την ανάγκη των ψευδεπίγραφων πολιτιστικών οργανισμών και των χορηγών τους.
 
Οι ‘Πολίτες για τα Νησιά μας’ την Κυριακή 31 Οκτωβρίου, το απόγευμα, επισκέφθηκαν την Κόρωνο και συζήτησαν με τους κατοίκους τους στόχους του προγράμματός τους.

IMG_0174IMG_0091IMG_0190

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου